Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Безпритульні категорично відмовляються покидати намети

За розпорядженням в.о. голови міста Зеновія Сірика, всіх безпритульних наметового містечка  планувалося перевести в лікарні. Однак уже вчора, 8 лютого,  перші безпритульні, які покинули наметове містечко з цією метою, знову повернулися в намети. Про це повідомляє секретар громадського форуму Львова Софія Ліщинська.
Також за інформацією Форуму було відмовлено в лікуванні в стаціонарі безпритульній Хохловій М.М. Вона була змушена повернутися назад в намети. Вчора ввечері ще двоє безпритульних повернулися в намети. В одного з них відсутні кінцівки на обох руках, внаслідок свіжих травм. Ця людина потребує постійних перев’язок.
„На наш запит, нам повідомили, що цього безпритульного було забрано в лікарню, і відповідно оформлено його перебування там. Проте, коли представник Громадського форуму Львова пан Юрій Волощак поїхав в даний лікувальний заклад перевірити цю інформацію, виявилося, що прізвище безпритульного в журналі реєстрації не значиться. Доля інших безпритульних відвезених на лікування нам не відома”, — йдеться у повідомлені.
Вчора представнику Громадського форуму Львова  пану Юрію Волощаку було відмовлено в супроводі чергової групи до лікарні. А сьогодні мешканці наметового містечка відмовилися покидати його.
„Влада, перевозячи людей в лікарні міста, мала на меті фізично забрати безпритульних з наметів, з метою ліквідації наметового містечка. І таким чином – зняти проблему. Люди ж після перебування в лікарні знову опинилися б на вулиці.  Ми переконані, що ця проблема може бути вирішена лише одним шляхом: наданням відповідного приміщення. Таке приміщення є. Це приміщення над медвитверезником, в якому є місця для душу і туалету та можливість розмістити місця для ночівлі. Та, на жаль, з невідомих нам причин ця ситуація не розв’язується”, — зазначає Софія Ліщинська. І додає: „Люди з наметового містечка мають довіру лише до працівників ГО „Оселя”, і лише ГО „Оселя” на сьогоднішній день в стані дати потребуючим відповідний соціальний супровід. Соціальні працівники міста, що чергують в наметовому містечку, ще ні разу не зайшли в середину наметів. Просимо всіх, хто може допомогти в розв’язанні цього питання, не бути байдужими”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ