Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Безсмертний: В Україні потрібно ввести воєнний стан

В Україні вже давно потрібно було ввести воєнний стан і називати війну війною. Про це заявив Роман Безсмертний в ефірі Ukrainian Media Network.

«Вже давно стало очевидно, що треба вводити воєнний стан, війну назвати війною, а ситуацію завести в правові рамки, які відповідали б міжнародним правовим документам. Тоді б всі чітко розуміли без спеціальних законів, що є окупована територія, хто такий агресор, хто несе відповідальність за цивільне населення. Якщо це АТО, то Україна несе відповідальність за людей, які там знаходяться, а не агресор. І немає значення, чи вивішені там прапори і яка кількість російських військ. Там є російські війська та зрадники Батьківщини або колаборанти, які перейшли на бік ворога. За нинішніх умов для державної машини і естеблішменту це АТО, а для народу – війна», – зазначив Безсмертний.

Читайте також: Насалик: Ми ініціюємо введення надзвичайного стану в енергетиці

Він переконаний - якби Україна ввела воєнний стан, протистояння на Донбасі можливо було взагалі уникнути.

"Війська були б приведені у стан бойової готовності і вони мали б можливість застосовувати зброю. Коли вже у Криму знаходились російські війська, то звідти люди прохали закрити реєстр цивільної зброї. Для того, щоб люди могли використовувати зброю у протистоянні ворогу. Цього не було зроблено", – заявив Роман Безсмертний в ефірі UMN.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ