Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Безугла написала заяву на вихід із фракції та партії «Слуга Народу»

Народна депутатка Марʼяна Безугла заявила, що написала заяву на вихід із фракції та партії «Слуга Народу».
Мар'яна Безугла. Фото з Facebook-сторінки

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Слабка фракція та партія у війну мені не потрібна. Продовжу підтримувати ініціативи Президента, але не хочу мати спільні зобовʼязання з нардепами фракції, які встромляють ніж у спину", - написала Безугла.

Депутатка пише, що без радикальних змін ЗСУ перетворяться на конвеєр з утилізації громадян: "Вважаю, що без радикальних змін існування парламенту буде тоталітарним хворобливим згасанням, ЗСУ перетворяться на конвеєр з утилізації громадян для підтримання статусу-кво фронту; без перегляду сектору нацбезпеки та оборони, встановлення реального контролю, корупція в ЗСУ вийде на перше місце, порівняно з будь-чим до того, а оборонно-промисловий комплекс не візьме на себе місію економічного та безпекового рушія країни. І це тільки кілька прикладів. Байдужість, інертність комітету нацбезпеки злочинна!".

Раніше, як пише Громадське, народна депутатка від партії «Слуга Народу» Мар'яна Безугла заявила, нібито військове керівництво не надало жодного плану на 2024 рік чи пропозицій для зміни системи ЗСУ. Безугла протягом тривалого часу публічно критикувала Валерія Залужного та заявила, що він має піти у відставку.

Однак секретар Комітету з питань нацбезпеки та оборони Роман Костенко наголосив, що головнокомандувач ЗСУ не мав подавати план, а на профільному комітеті Верховної Ради його не вимагали.

У Верховній Раді запропонували звільнити Безуглу з посади заступниці голови Комітету з нацбезпеки та оборони. А один із лідерів партії «Демократична сокира», військовий Юрій Гудименко, звернувся до СБУ через заяви депутатки.

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки 5 січня рекомендував відкликати депутатку з посади заступниці голови комітету. Однак остаточне рішення — за Верховною Радою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ