Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Білоруські прикордонники частіше відмовляють українцям у пропуску через кордон

Останнім часом прикордонниками України фіксується збільшення кількості випадків відмови в пропуску громадянам України на територію Республіки Білорусь. Про це інформує прес-служба Держприкордонслужби України.
Фото: Держприкордонслужба

Протягом тижня на територію сусідньої держави не змогли потрапити більше 300 наших співвітчизників, які прямували через діючі пункти пропуску. Як зазначають самі подорожуючі, причиною у відмові їм повідомляють – ʺнепідтверджена мета поїздкиʺ.

Просимо громадян врахувати зазначену інформацію під час планування подорожей з метою економії особистих часу та грошових коштів.

Крім того, наголошуємо, що задля запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 керівництво держави неодноразово рекомендувало громадянам України утриматися від виїзду за кордон. Тому радимо дотримуватися цих рекомендацій, а в закордонні подорожі відправлятися лише в разі нагальних потреб.

Окремо нагадуємо, що з 16 березня року згідно з рішеннями РНБО та Уряду, прийнятими через пандемію хвороби COVID-19, на державному кордоні України введено обмеження пропускних операцій та тимчасово закрито деякі пункти пропуску (контролю), в тому числі й на українсько-білоруському кордоні.

Серед пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю, які продовжують функціонувати після введення обмежень, пов’язаних з розповсюдженням корона вірусу, залишаються:

у Чернігівській області: ʺСеньківка – Веселівкаʺ, ʺНові Яриловичі – Нова Гутаʺ, ʺСлавутич – Комаринʺ;

у Київській області: ʺВільча – Олександрівкаʺ;

у Житомирській області: ʺВиступовичі – Нова Рудняʺ;

у Рівненській області: ʺГородище – Верхній Теребежівʺ, ʺПрикладники – Невельʺ;

у Волинській області: ʺДольськ – Мохроʺ, ʺДоманове – Мокраниʺ, ʺПулемець – Томашівкаʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ