Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Біля знищеного музею Шухевича у Львові діти провели теренову гру

Під час теренової гри змагаються 15 команд, у кожній з яких по 10 учасників
фото Романа Балука для Львівської міської ради

Понад півтори сотні дітей, вихованці 8 центрів національно-патріотичного виховання Львова, взяли участь у тереновій грі, приуроченій річниці загибелі головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича.

Поблизу знищеного російськими атаками музею Романа Шухевича, що у Львові на Білогорщі, старшокласники змагалися зокрема у військовій підготовці, орієнтуванні, накладанні турнікетів, стрільбі, а також перевіряли свої знання з історії, повідомляє Львівська міськрада.

Під час теренової гри змагаються 15 команд, у кожній з яких по 10 учасників.  Команди мають знайти 15 локацій, які розташовані у лісі. На кожній з локацій вони виконують певне завдання, серед яких орієнтування, тактична медицина, маскування, стрільба, перетягування канату. Є і незвичні завдання. До прикладу, команді необхідно розпалити вогнище та закип’ятити воду, але під час цього не можна спілкуватися між собою.

Учасники команд одразу активно взялися виконувати завдання та поспішили вибороти перемогу.

«Все дуже класно. Дуже багато активних занять: військова підготовка, ми вже були на медицині, турнікети накладали. Загалом дуже корисні навички у веселому, ігровому форматі», – розповіла Анастасія, учасниця теренової гри.

Оскільки цьогоріч теренова гра присвячена Роману Шухевичу, одним із завдань є відповісти на питання пов’язані з історією УПА та з постаттю Романа Шухевича.

Очільник управління освіти Львова Андрій Закалюк переконаний, що у форматі гри учні найкраще засвоюють інформацію, тож теренові ігри – це найкращий спосіб вивчення історії.

«Тут, біля місця загибелі Романа Шухевича, традиційно проводиться велика теренова гра. Цього року ми вирішили зробити її з нашими центрами національно-патріотичного виховання і залучити вихованців цих центрів спільно з Пластом та управлінням культури Львівської міської ради.

Тому кращої можливості, кращого місця і кращої дати ми, напевно, і не знайдемо, враховуючи те, що музей Шухевича зараз зруйнований, це теж вкотре такий шрам. Але він загоїться, а ці діти будуть пам’ятати ці події, будуть пам’ятати чому ми воюємо і за що», – розповів Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львівської міської ради.

Захід організувало управління освіти Львівської міської ради спільно з національною скаутською організацією «Пласт».

«Наша організація вже 111 років своєю основною метою визначає якраз національно-патріотичне виховання нашої молоді. А цього року у Львові було створено 8 центрів національно-патріотичного виховання. Тож якраз у спільній співпраці з управлінням освіти Львівської міської ради ми можемо творити такі великі і важливі заходи для наших дітей», – розповіла Оксана Сташків, заступниця керівника Львівського осередку Пласту.

Нагадаємо, Роман Шухевич – головний командир УПА, загинув 5 березня 1950 року у Білогорщі. У будинку, де мешкав Роман Шухевич і де відбувся його останній бій, згодом облаштували музей.

1 січня 2024 року російські шахеди влучили у два об'єкти національної пам'яті у Львові: університет в Дублянах, де 100 років тому вчився Степан Бандера, та музей Романа Шухевича на Білогорщі.

Нещодавно у Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на відновлення Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. Мета конкурсу – пошук найкращого проєктного рішення відновлення музею, а також розвитку прилеглої території із формуванням нового рекреаційно-меморіального простору імені Романа Шухевича. Зареєструватися на участь у конкурсі можна до 25 березня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ