Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бірюков розповів про масштабну крадіжку сухпайків зі складів ЗСУ

Армійські пайки, які продавали в їдальні одного к коледжів Житомира, були вкрадені з чотирьох військових частин. До махінацій причетний колишній начальник бази Збройних сил України. Про це повідомив у Facebook помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

За його словами, пайки були виготовлені в березні та червні цього року. Відвантажені в чотири бойові військові частини. За паперами все збігається.

«А за фактом ... Приватний підприємець Табенської - колишній начальник продовольчої бази ЗСУ, звільнений на пенсію кілька років тому. І вже кому-кому знати ЯК списувати всяке зі свого складу. Одна проблема - вчора склади цих чотирьох військових частин опечатані, і йде облік всіх сухпайків. Десь вилізе недостача. Тоді буде видно ланцюжок. І ніяких тут немає генералів, немає їх дач. Є ушлий полковник на пенсії, є пара-трійка ушлих майорів або підполковників у частинах, напевно є пара нездар, які не перерахували пайки, що приїхали. Десь корупція, десь розхлябаність», - написав він.

Крім того, за словами Бірюкова, виявлено не півтори тисячі пайків, а набагато більше.

Нагадаємо, 15 грудня ГУ Нацполіції у Житомирській області повідомило, що в їдальні одного з навчальних закладів обласного центру продавали пайки з маркуванням Міністерства оборони України. Зазначалося, що цей факт виявили активісти та помічник народного депутата. Було розпочате кримінальне провадження за статтею «крадіжка».

Тиждень.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ