Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бійці 103 бригади тероборони отримали безпілотник від благодійників

БПАК типу «крило» «Мара» має значну дальність польоту, стійкість перед ворожими засобами РЕБ, і може перебувати у повітрі до 90 хвилин. Про це інформують в ЛОДА.
Фото - ЛОДА

Безпілотний авіаційний комплекс «Мара» передали військовим представники IT компанії «Lionwood.software», яка уже давно і системно допомагає бригаді.

Пристрій використовується для глибинної розвідки в тилу противника без наражання на небезпеку операторів БПЛА. Також, одна з переваг «Мари» полягає у малій злітній вазі апарата – близько 2, 5 кг та можливості запуску «з руки», без використання додаткових пристроїв.

Весь комплекс, включно з літальним апаратом, антенами та додатковим обладнання вміщається в сумку, вагою до 20 кг.

Відтак, оператори БПЛА мають можливість швидко висуватись, розгортати та запускати комплекс і отримувати дані про ворожу техніку, склади та розміщення особового складу в тилу ворожих позицій. Це суттєво збільшує розвідувальні можливості, та, відповідно, дозволяє за допомогою суміжних артилерійських підрозділів нищити ворога на глибину до 30-40 км від лінії фронту.

«Дякуємо волонтерам, які відгукнулись на прохання захисників та оперативно передали устаткування. З вашою допомогою «демілітаризація» ворога проходитиме швидше ефективніше», - наголосили в бригаді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ