Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Біженців з України у Польщі немає - посол

У Польщі наразі немає реальних біженців з України, наголосив посол Польщі в Україні Генрик Літвін. Про це він сказав, коментуючи на прохання Укрінформу повідомлення деяких польських ЗМІ щодо нібито проблем з біженцями з України.

"На сьогоднішній день питання біженців, реальних біженців, у Польщі немає. Питання присутності українців у Польщі є, але воно не є негативним чи драматичним. Багато українців в'їжджають вчитись чи працювати, але легально", - сказав посол.

Він зауважив, що для Польщі це є позитивним явищем, тому що українці заповнюють порожні місця на польському ринку праці.

Водночас посол підкреслив, що Україна має велику безпечну територію, де можуть жити люди з Донбасу. При цьому Літвін зазначив, що Польща здійснює різні проекти допомоги Україні в питанні облаштування переміщених осіб.

Відповідаючи на запитання стосовно того, чи вплине питання біженців із Сирії на лібералізацію візового режиму між Україною та ЄС, Літвін зауважив, що "ніхто не може сказати, що не буде жодного впливу, бо питання міграції виглядає трішки інакше після останніх подій".

Водночас він зауважив, що на тому етапі, на якому перебуває зараз питання лібералізації візового режиму між Україною та ЄС, не йтиметься про політичні рішення. Це будуть, можливо, лише питання технічні, оскільки всі розуміють, яка велика різниця між Україною та країнами півдня.

Літвін також зауважив, що Європа не втратила інтерес до України через події з біженцями із Сирії. "Для Європи і, зокрема, Польщі справа біженців із Сирії не аргумент, щоб відволікти увагу від України”, - наголосив посол.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ