Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Війна з Росією

Бізнес очікує, що війна завершиться впродовж 1-3 років

Найпохмуріші прогнози щодо тривалості війни має бізнес харківського регіону

Фото: Depositphotos

Підприємці чотирьох стратегічних регіонів, у яких зосереджені регіональні офіси Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), - Львова, Одеси, Харкова та Дніпра - покращили оцінки ведення бізнесу порівняно з 2022 роком.

Це показало опитування, яке провела Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) 4 до 24 липня. У дослідженні взяли участь представники 74 компаній із регіональних офісів ЄБА, повідомляє Економічна правда.

У середньому оцінки зросли на 0,3 бала за шкалою від 1 до 5, однак у позитивній частині шкали вони залишаються лише на заході країни.

Під час планування своєї діяльності більшість компаній орієнтується на закінчення війни в перспективі від одного до трьох років.

Найпохмуріші прогнози щодо тривалості війни має бізнес харківського регіону. Тоді як 19% допускають її завершення до кінця 2023 року, 44% очікують цього протягом одного-трьох років, а 31% вважають, що війна триватиме довше.

Спільними викликами для більшості регіонів є питання мобілізації, передбачуваності процедури бронювання, відтоку робочої сили за кордон і закордонних відряджень. 

У більшості регіональних компаній у лавах Збройних сил служать до 20% від військовозобов'язаних співробітників, найбільш напруженою ситуація є в Західному регіоні, де лише 4% компаній не мають мобілізованих працівників. 

Загалом у Львові бізнес оцінив ситуацію у 2,64 бала (2,52 у 2022 році), в Одесі - у 2,47 бала (2,15 бала), у Дніпрі - у 2,25 бала (1,88) та в Харкові - у 1,62 бала (1,28 бала).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ