Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Благодійник зі Швеції отримав орден від Патріарха Філарета

18 травня 2018 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у своїй резиденції зустрівся з паном Крістером Сегерівом із м. Хьор (Швеція), який упродовж трьох років за власні кошти оздоровлює дітей військовослужбовців, дітей-сиріт та дітей із малозабезпечених сімей. Про це повідомили на сторінці Патріарха Філарета у Facebook.

У зустрічі також взяв участь намісник Свято-Феодосіївського монастиря м. Києва архімандрит Макарій (Папіш), настоятель трапезного храму Софії Київської прот. Петро Ландвитович, благочинний Вишнівського благочиння протоієрей Михаїл Ткач та представники християнської церкви «Центр Царства Божого».

Пан Крістер Сегерів висловив подяку за можливість зустрітися та зазначив, що з однодумнцями допомагає українським дітям з 90-их років: «Найперше хочу подякувати за те, що ви приймаєте нас. Це велика честь для нас зустрітися з вами і ми знаємо отця Михайла упродовж трьох років і він є чудовим посланцем і представником Православної Церкви. Ми допомагаємо діткам з України починаючи з 1996-го року. У нас були в таборі дітки з Чорнобиля, серед яких дочка першого пожежника, який загинув там у чорнобильській зоні» – сказав пан Крістер.

Предстоятель Київського Патріархату за допомогу українським дітям нагородив пана Крістера Сегеріва Орденом Святитетя Миколая Чудотворця.

«Це святий, який все життя своє і не тільки упродовж життя, а й тепер допомагає всім дітям. Я дуже вдячний вам за вашу діяльність. Ви є справжній християнин. Господь дав нам Заповідь: «Полюби ближнього як самого себе» і те, що ви робите – це ви виконуєте цю Заповідь Божу. Ми всі повинні виконувати цю заповідь і любити своїх ближніх, особливо дітей» – наголосив Патріарх Філарет.

Співрозмовники також обговорили стан міжцерковних відносин та перспективи подальшої допомоги для українських дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ