Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Благодійники передали обласній клінічній лікарні VAC-апарати

Завдяки новим апаратам вакуумної терапії процес загоєння складних ран у пацієнтів лікарні скоротиться у 3-4 рази, повідомляють в ЛОДА.

Напередодні Благодійний фонд "КОЛО" передав для Львівської Обласної Клінічної Лікарні VAC-апарати. Техніку передали старанням голови правління Олени Кривенко фонду та координатора медичної програми Дмитра Афанасьєва.

«VAC-апарати завдяки створенню від'ємного тиску видаляють з рани ексудат, що містить патогенну мікрофлору та некротизовані тканини, зменшується набряк, рана набагато швидше очищується від бактерій. Це сприяє поліпшенню кровотоку і набагато швидшому росту грануляційної тканини, що в підсумку призводить до скорочення процесу загоєння складних ран у 3-4 рази. Перев'язки, зазвичай, достатньо проводити один раз на 3-4 дні, що зменшує навантаження на медперсонал та дозволяє значно скоротити перебування пацієнтів на стаціонарному лікуванні», - наголосив лікар-хірург лікарні Юрій Маркевич.

Як повідомили в лікарні, на сьогодні, застосування вакуумної терапії надзвичайно широке. Це насамперед складні хронічні рани нижніх кінцівок та тулуба, особливо, у хворих на цукровий діабет, пролежні, інфіковані рани після оперативних втручань, важкодоступні інфекційні процеси в черевній порожнині та грудній клітці.

«Всі отримані VAC-апарати та розхідники до них будуть розподілені між усіма відділеннями хірургічного профілю лікарні. Велика подяка нашим благодійникам за цінну допомогу та опіку. За кожною такою доброю справою - якісна медична допомога та врятовані людські життя! За кожним таким вчинком - історія життя людини та копітка, відповідальна і системна медична праця», - резюмували в обласній клінічній лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ