Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Блінкен застеріг конгрес США про ризики для України

Як зазначив Блінкен, "чарівного горщика з грошима не існує"

Фото: Depositphotos

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що якщо Конгрес США не схвалить пакет допомоги Україні, запропонований президентом Джо Байденом, то це стане справжньою проблемою в умовах війни з РФ.

Про це пише Укрінформ.

"Якщо ми не отримаємо цих грошей, це буде справжня проблема. Це справжня проблема для України", - сказав Блінкен.

Як зазначив Блінкен, "чарівного горщика з грошима не існує".

"Нам потрібно переконатися, що разом з Конгресом ми отримаємо додаткове фінансування, про яке просив президент Байден. Ми дуже старанно над цим працюємо. Я твердо впевнений, що в обох палатах є двопартійна підтримка, нам просто потрібно досягти цього", - додав він.

Блінкен також зазначив, що "з тих грошей, які ми просимо, 50 мільярдів доларів будуть витрачатися прямо у США для закупівлі товарів для оборони України".

Говорячи про свою зустріч з президентом України Володимиром Зеленським Блінкен заявив, що обговорювалася російська агресія, що триває проти України.

"І навіть поки ми говоримо, росіяни продовжують запускати ракети по українській інфраструктурі, цивільним особам, житловим будинкам. Отже, ми говорили про дві речі. Ми зосереджені на тому, щоб Україна мала все, що їй потрібно, щоб впевнено пережити наступний, 2024 рік", - сказав посадовець.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч у вівторок із держсекретарем США Ентоні Блінкеном і радником президента США з питань нацбезпеки Джейком Салліваном у Давосі.

Адміністрація США працює з Конгресом, щоб забезпечити необхідну допомогу Україні для протистояння російській агресії, та сподівається на досягнення згоди законодавців упродовж наступних тижнів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ