Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Блінкен заявив, що готовий здійснити візит до Китаю

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що відносини Вашингтона і Пекіна є одними з найзначущіших і найскладніших з усіх, що є у США. Він також з нетерпінням очікує можливості здійснити візит до Китаю.

Про це Блінкен заявив на брифінгу, пише Суспільне. 

"Відносини між нашими країнами є одними з найзначущіших і також найскладніших з усіх, що ми маємо. Вони мають різні аспекти: конкурентний, кооперативний в деяких аспектах, а в інших випадках — більш змагальний", — сказав Блінкен.

За його словами стратегія США полягає у тому, щоб інвестувати у свою силу, об’єднуючи зусилля з партнерами — з Європи чи Азії, щодо деяких викликів, кинутих Китаєм.

"Те що я чую від країн по всьому світу і що я думаю є нашим суттєвим інтересом — будувати відносини з Китаєм відповідально. Це не для того, щоб брати участь у новій холодній війні. Це не для того, щоб стримувати Китай. Наша мета — мир, безпека, стабільність, створення можливостей" — сказав держсекретар.

За словами Блінкена, США готові співпрацювати з Китаєм там, де це в інтересах двох країн і всього світу.

Він також наголосив, що важливо підтримувати канали спілкування, щоб переконатися, що "ми говоримо одне з одним чітко, і ми, звичайно, продовжували це робити навіть у складний період у наших стосунках".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ