Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Блокада Донбасу": Активісти прийшли під Волинську ОДА з вимогами

Місцеві активісти викликали на розмову керівника Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика у зв’язку із затриманням учасників акцій з блокади торгівлі з окупованими територіями. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Згідно з інформацією Волинських новин, активісти вимагали, щоб керівник області висловився за чи проти акції з блокади. Той відповів, що він проти блокади, хоча й не підтримує силовий розгін редуту.

Така відповідь протестувальників не задовольнила. Вони кричали "Ганьба".

Пізніше у розмові з ними Гунчик заявив: "Я з Порошенком був, є і буду. Подобається вам це чи не подобається. І в гроб з ним ляжу".

Активісти увійшли до будівлі облдержадміністрації.

Вони висунули три вимоги: звільнити затриманих учасників блокади, звільнити з посади заступника глави Нацполіції В'ячеслава Аброськіна, висловити офіційну підтримку блокади

За даними ВолиньPost, в адміністрацію приїхали начальник управління СБУ Юрій Фелонюк та головний поліцейський області Петро Шпига.

Активісти заявили, що залишатимуться всередині будівлі, доки не відпустять затриманих.

Раніше в СБУ заявляли, що проводять контрдиверсійні заходи в зоні АТО.

"Ми нікого не штурмуємо, проводяться контрдиверсійні заходи", - прокоментувала речник СБУ Олена Гітлянська заяву "Штабу блокади торгівлі з окупантами" про нібито штурм їхнього редуту на станції "Кривий Торець".

У повідомленні, опублікованому в Фейсбуці на сторінці "Штабу блокади торгівлі з окупантами" в понеділок, було зазначено, що редут на залізничній станції "Кривий Торець" в смт Щербинівка Торецької міськради Донецької області захопили співробітники СБУ та Корпусу оперативного раптового дії (КОРД) Національної поліції.

Згодом СБУ повідомила про затримання в зоні проведення антитерористичної операції 43 людей зі зброєю.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ