Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Близько 30% шкіл в Україні не мають укриттів, – Лісовий

Нині близько 30% закладів загальної середньої освіти в Україні не мають укриттів.
Фото зі сторінки Оксена Лісового

Про це у фейсбуці повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. 

З його слів, уряд погодив порядок розподілу коштів на облаштування укриттів у школах та закупівлю шкільних автобусів.

"За нашими даними, нині близько 30% закладів загальної середньої освіти в Україні не мають укриттів. Тож 1,5 млрд грн державної субвенції надійдуть до місцевих бюджетів на облаштування безпечних умов у закладах середньої освіти. Ці кошти розподілені між областями на основі даних щодо кількості учнів, які навчаються у дистанційному та змішаному форматах", – пояснив міністр.

Ще 1 млрд грн державної субвенції передбачено на закупівлю шкільних автобусів. Розподіл цих грошей між областями відбувся пропорційно кількості учнів, які потребують підвезення до закладів освіти. На сьогодні – це орієнтовно 300 тис. дітей по всій країні.

"Наше завдання – збільшити кількість учнів, які навчаються очно, але зробити це з урахуванням усіх безпекових аспектів. Наявність укриттів та шкільних автобусів – одні з них", – сказав Оксен Лісовий.

У Міносвіти розуміють, що 2,5 млрд грн недостатньо для цілковитого закриття потреби, тому там продовжують активно працювати з донорськими організаціями.

"Заразом закликаємо громади до участі у співфінансуванні закупівель автобусів. Це допоможе суттєво збільшити кількість закупленого транспорту. І ще одна можливість – партнерства з місцевим бізнесом, адже школи є центрами громади", – додав міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ