Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Болонський книжковий ярмарок перенесли через коронавірус

Болонський книжковий ярмарок змінив дати проведення через надзвичайну ситуацію із коронавірусом COVID-19.

Про це йдеться на офіційному сайті виставки, - передає Читомо.

Болонський ярмарок дитячої книги (Bologna Children’s Book Fair) тепер відбудеться 4 – 7 травня 2020 року. Найближчим часом організатори обіцяють повідомити деталі.

Виставка щорічно збирає видавців, ілюстраторів, авторів, перекладачів, дистрибуторів, розробників мобільних пристроїв, пакувальників, бібліотекарів та інших фахівців з понад 80 країн світу. Програма заходу включає сотні зустрічей з найширшим колом тем: від ринкових стратегій до популяризації читання, від технік ілюстрації до новітніх цифрових технологій.

Найважливіші конференції виставки цьогоріч будуть присвячені італійському письменнику Джанні Родарі, кіно, продажу книжок, ілюстрованим книжкам, коміксам, китайському та російському ринкам.

Уже в 53-тє у межах заходу пройде виставка робіт 76 ілюстраторів з різних країн світу. Після закінчення виставки роботи ілюстраторів експонуватимуть в музеях й галереях ще понад два роки.

Також на Болонській виставці вручають найбільш почесні нагороди у сфері книговидання для дітей: ʺBologna Prizeʺ для найкращих видавців з кожної частини світу, ʺBolognaRagazzi Awardʺ за найкращу ілюстровану книжку, ʺBolognaRagazzi Digital Awardʺза здобутки в цифровому книговиданні, ʺStrega Prizeʺ за літературні досягнення для італійських письменників, ʺFundación SM International Illustration Awardʺ і ʺARS IN FABULA — Grant Awardʺ для молодих ілюстраторів, ʺIn Altre Paroleʺ для перекладачів, а також ʺCarla Poesio Awardʺ за найкращу дисертацію про дитячу літературу.

Почесним гостем 2020 року буде Шарджа (Об’єднані Арабські Емірати).

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Венеції через коронавірус скасували карнавал.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ