Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

BookForum 2021: у Львові розпочалась головна літературна подія країни

Упродовж 15-19 вересня до Львова завітають понад 250 авторів книг, ілюстраторів, перекладачів та громадських активістів, адже саме в ці дні триватиме головна літературна подія країни – BookForum. Фокусною темою цьогорічного фестивалю стала – «Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними».

Про це інформують у пресслужбі ЛОДА.

Вже 28 років BookForum об’єднує довкола себе поціновувачів сучасної літератури. І вперше за всю історію він відбуватиметься у змішаному форматі: наживо та дистанційно.

У межах презентації головних подій Форуму, відбулась пресконференція. Участь у ній взяли перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик, перший заступник міського голови Андрій Москаленко та куратор фокусної теми фестивалю, літературознавець та публіцист Юрко Прохасько.

«BookForum – це, перш за все, неповторна атмосфера, адже центральна частина міста найближчими днями наповниться сотнями книг на різну тематику, цікавими постатями та видавцями, як українськими, так і закордонними. Зі сторони обласної державної адміністрації ми чудово розуміємо, що організація схожих заходів є дієвими інструментами, завдяки яким формується культурна та освічена особистість. Тому з року в рік ЛОДА виступає надійним партнером форуму», - зауважив Андрій Годик.

У наступні дні на відвідувачів Форуму очікують 160 подій, з яких 90 відбудуться наживо. Учасниками дискусій та презентації книг стануть 25 іноземних авторів з 21 країни.

Вперше почесною гостею 28 BookForum стане Нобелівська лауреатка з літератури Ольга Токарчук – одна з найтитулованіших й успішних письменниць Польщі. Також серед спеціальних гостей – Едіт Іва Еґер, авторка світового бестселера «Вибір», яка пережила Голокост у концтаборі Аушвіц.

Отож, урочиста церемонія відкриття BookForum відбудеться сьогодні о 19:00 год. А вже завтра, 16 вересня, обиратимуть переможця в премії «Найкраща книжка Форуму видавців».

Усі події 28 BookForum – безкоштовні. Онлайн-трансляції можна подивитися на сайті https://bookforum.ua/. Детальніше про програму форуму читайте за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ