Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Booking "визнав незалежність Криму" і обманув Генпрокуратуру з Луценком

Вчора Генпрокуратура України поширила інформацію про те, що світовий лідер у сфері бронювання помешкань онлайн Booking.com виправив помилку щодо територіальної приналежності Криму. Як показало дослідження Гал-інфо це не відповідає дійсності.

Як зазначено в повідомленні прес-служби Генпрокуратури, в процесі досудового розслідування прокуратурою автономії компанії Booking.com, зокрема зауважено на некоректному відображенні на її веб-сайті інформації про приналежність території півострова Крим, а саме не віднесення його до території України.

Зазначено, що компанія Booking.com повідомила прокуратуру АР Крим, що нею було виправлено відповідну інформацію. Наразі на веб-сайті Booking.com при позначенні місця розташування певного об’єкта нерухомості в Криму, після інформації про конкретний населений пункт вказується, що він знаходиться на території держави Україна.

«Компанія Booking.com змінила свою думку щодо приналежності півострова Крим країні-окупанту і сьогодні на веб-сайті компанії інформація про готелі та санаторії, які розташовані на півострові, зазначаються як про об’єкти нерухомості, що знаходяться на території України», – прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов. 

Таку ж інформацію, з відповідними скрінами, на своїй Facebook сторінці оприлюднив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Станом на 1 травня, як перевірили в редакції Гал-інфо, подана інформація не є коректною. Для наочності відображення інформації прикладу ми здійснили пошук російського міста Сочі, а також української Одеси. Також є приклади з англомовної версії сторінки.

Схоже власники сайту Booking.com створили нову незалежну республіку Крим, яка не належить як до України, так і до Росії.

Виникає питання, чому фахівці Генпрокуратури не перевірили інформацію перед її оприлюдненням ?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ