Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Боротьба з вандалами: у Києві біля пам’ятників встановлять камери

До кінця поточного місяця столична влада планує встановити камери відеоспостереження біля пам’ятників Володимиру Великому, Миколі Щорсу і Меморіалу Вічної Слави. Ці камери будуть підключені до загальноміської системи відеоспостереження. Про це повідомила прес-служба КМДА.

Планується, що камери захищатимуть пам’ятники від вандалізму, про що йдеться у окремому дорученні першого заступника голови КМДА Геннадія Пліса директору Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрію Назарову.

«Прошу вжити заходів зі встановлення камер відеоспостереження (з можливістю реагування на перетин дозволеного периметра), щоб захистити від зловмисного руйнування або пошкодження пам’яток Володимиру Великому та Миколі Щорсу, Меморіалу Вічної Слави з підключенням цих камер до загальноміської системи відеоспостереження», – зазначається у документі.

Термін виконання доручення – 29 листопада 2017 року.

Геннадій Пліс розповів, що тиждень тому дав вказівку встановити сучасні камери з можливістю контролювати визначений периметр і оповіщати про порушення.

«Якби терміни виконання не були такими тривалими, то ті, хто вчинив останній акт вандалізму, зрозуміли б, що через тиждень зробити це буде неможливо. Зараз чи не щотижня вандали руйнують пам’ятники. Камери – перший крок до того, щоб уберегти їх. Звичайно, потрібно працювати і з поліцією, і з населенням, піднімати рівень особистої відповідальності. Я впевнений, що треба робити все можливе, щоб зберегти пам’ятники, адже це частина міста», – переконаний Геннадій Пліс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ