Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Борис Тарасюк знову поза законом

«4 січня Апеляційний суд Києва скасував ухвалу Шевченківського районного суду від 5 грудня, якою суд забезпечив позов і призупинив дію постанови Верховної Ради про звільнення з посади міністра закордонних справ Бориса Тарасюка», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив представник Бориса Тарасюка в суді Іван Крулько.
            «Рішення Київського Апеляційного суду не стало для нас несподіванкою. Однак варто зазначити, що Апеляційний суд Києва скасував ухвалу Шевченківського районного суду на одній єдиній процедурній підставі. На підставі того, що Шевченківський районний суд прийняв ухвалу суддею одноосібно, а не колегіально, у складі трьох суддів. На думку Апеляційного суду міста Києва, ухвала про забезпечення позову повинна прийматися в колегії з трьох суддів, так само, як і слухається справа», – зазначив представник Бориса Тарасюка.
За словами Івана Крулька, «в усіх інших підставах суд відмовив апелянту – Верховній Раді України. Таким чином, Апеляційний суд Києва визнав, що Шевченківський районний суд діяв абсолютно обґрунтовано і правильно, коли приймав рішення про забезпечення позову і про призупинення постанови Верховної Ради про звільнення Бориса Тарасюка з посади міністра закордонних справ».
«Ми і надалі будемо захищати права мого довірителя Бориса Тарасюка в Шевченківському районному суді, куди, власне, і спрямована справа Апеляційним судом», – додав представник Бориса Тарасюка.
На запитання, чи виконуватиме надалі Борис Тарасюк обов‘язки міністра закордонних справ і відвідуватиме засідання Кабміну, Іван Крулько відповів: «Оскільки наразі Борис Тарасюк перебуває у відпустці, то мова про те, щоб він брав участь у засіданнях Кабінету Міністрів не йде. Однак безумовно, коли він вийде з відпустки, то продовжуватиме і надалі працювати міністром закордонних справ відповідно до указу Президента від 5 грудня 2006 року».           
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ