Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Бойові медики обмінювалися досвідом з фахівцями міської лікарні Львова

Медики з Третьої окремої штурмової бригади завітали до лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова. Вони поділилися своїм унікальним досвідом надання допомоги пораненим в умовах бойових дій. Про це повідомили у ЛМР.
Фото: ЛМР

На зустріч з бойовими медиками прийшли фахівці, які прагнуть покращити свої знання у сфері тактичної медицини. Однією з центральних тем обговорення був «турнікетний синдром». Це стан, що виникає в результаті надто тривалого стиснення кінцівки турнікетом.

«Медики легендарної бригади поділилися з цивільними колегами конкретними випадками з власної практики, коли правильне накладання турнікета та своєчасне зняття рятували життя бійців. Вони наголосили на важливості дотримання часових обмежень при застосуванні цього засобу для зупинки кровотечі, та розповіли про методики, які допомагають зменшити ризик виникнення ускладнень», – розповіли у лікарні святого Пантелеймона.

Також значну увагу приділили темі евакуації поранених військових та цивільних із гарячих точок. Бойові медики описали свої підходи до організації евакуації, що включають швидку оцінку стану пораненого, надання першої допомоги на місці та оперативне доправлення до медичних закладів. Також вони наголосили на важливості використання сучасного обладнання і транспортних засобів, які дозволяють максимально швидко та безпечно вивезти постраждалих.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни Львів перетворився на гуманітарний хаб, через який мільйони українців рятувалися і рятуються від війни. У квітні 2023 року тут відкрили Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від російської агресії, отримують комплексну фахову медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування.  Постраждалим не лише встановлюють протези –  тут їх виготовляють. Також поранені отримують фізичну, психологічну і психосоціальну реабілітацію та відновлення у супроводі фахівців. Всю допомогу пацієнтам надають безкоштовно. За час роботи в цьому центрі вже пролікували понад 18 тисяч поранених українців.

Центр протезування та ортезування міжнародного рівня, площею 1000 квадратів, відкрили 10 травня 2024 року на базі центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) за підтримки уряду Німеччини. Тут в рік зможуть виготовляти 1200 протезів, навчати майбутніх протезистів та проводити дослідження й розробки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ