Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бойовики намагалися завербувати ув'язненого ними громадянина України

В одній із колоній у Горлівському районі Донецької області уродженця Донеччини, який зараз мешкає в Івано-Франківській області, намагалися завербувати спецслужби окупаційної влади.

Про це інформує пресслужба СБУ.

Повідомляється, що  представник підконтрольного російським спецслужбам так званого «МДБ ДНР» запропонував ув’язненому українцеві співпрацю на шкоду інтересам України за швидке звільнення з-під варти та матеріальну винагороду в майбутньому.

Погодившись на конфіденційне співробітництво, чоловік отримав завдання зібрати інформацію про сили, засоби, місця дислокації, кількість техніки та чисельність підрозділів Збройних сил України в районі проведення ООС. Йшлося про підрозділи, які в рамках ротації прибули на місце несення бойового чергування в один із населених пунктів поблизу лінії розмежування. 

Зібрану інформацію чоловік повинен був передати обумовленим каналом зв’язку і в такий сам спосіб отримати нові вказівки від свого куратора.

Однак, після повернення на підконтрольну українській владі територію, він ніяких дій на виконання завдань ворожих спецслужб не вчинив та відмовився від продовження контактів з ними. 

Громадянин повідомив українській спецслужбі про всі обставини свого вербування і надав інформацію про відомі йому факти щодо спроб вербування інших засуджених співробітниками підконтрольного РФ «МДБ ДНР».

Івано-Франківський міський суд звільнив українського громадянина від відповідальності за вчинення державної зради на підставі ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. 

Таке рішення прийнято, оскільки чоловік не вчиняв жодних дій на виконання злочинного завдання іноземної спецслужби і добровільно повідомив про спробу свого вербування та про отримане завдання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ