Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Британія заблокувала трансляцію виступу Львової-Бєлової в Радбезі ООН

Велика Британія заблокувала трансляцію виступу російської уповноваженої з прав дитини Львової-Бєлової в Раді безпеки ООН.

Про це пише The New York Times

Росія запланувала, що уповноважена з прав дитини рф Марія Львова-Бєлова виступить в Раді Безпеки щодо «евакуації» українських дітей з України до рф в середу, 5 квітня

Представництво Великої Британії в ООН заявило, що заблокувало вебтрансляцію, оскільки Росія запланувала виступ уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової на зустрічі. Минулого місяця Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на її арешт та президента Росії Володимира В. Путіна, посилаючись на звинувачення у воєнних злочинах у викраденні та незаконній депортації українських дітей до Росії.

«Їй не можна надавати платформу ООН для поширення дезінформації», — йдеться в заяві місії Великобританії в ООН. «Якщо вона хоче відповісти за свої дії, вона може зробити це в Гаазі».

У записці про зустріч, яку розповсюдило представництво Росії, зазначено, що її мета — розвіяти «навмисно спотворений наратив» західних ЗМІ та деяких країн про поводження Росії з українськими дітьми. Росія відкидає звинувачення у примусі та викраденні, заявляючи, що евакуювала дітей заради їх безпеки та захисту.

Планується, що окрім Львової-Бєлової виступлять ще четверо росчиновників, які займаються передачею дітей. Один з них – російський радник з гуманітарних питань в офісі Львової-Бєлової, а троє – місцеві чиновники з захисту дітей з Донецька. 

Американські та європейські дипломати попереджали, що Росія використовуватиме свою платформу як президента Ради цього місяця для поширення дезінформації та що вони будуть протистояти таким спробам. 

Росія вже пообіцяла надати альтернативу вебтрансляції, але як вона це зробить, незрозуміло. Без цього виступ зможуть побачити лише ті, хто фізично присутній на заході, тобто акредитовані журналісти та дипломати. Це також означає, що жодне відео сесії не буде збережено в архівах ООН.

Нагадаємо, Росія протягом квітня 2023 року головуватиме у Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ