Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Британський мільйонер загинув, намагаючись побити швидкісний рекорд

47-річний мільйонер і засновник мережі закладів спортивного харчування Maximuscle Зеф Айзенберґ розбився на смерть на авто, намагаючись встановити новий швидкісний рекорд у Великій Британії.
Фото: ВВС

Про це повідомляє Громадське з посиланням на BBC.

Айзенберґ розбився на колишній базі британських повітряних сил в Елвінґтоні, що в Англії. Там він намагався встановити рекорд наземної швидкості. Але наприкінці траси автівка чоловіка втратила керування та врізалася.

Від удару Айзенберґ загинув на місці. У нього залишилися дівчина й двоє дітей. Причини аварії розслідують правоохоронці. Компанія Maximuscle та колеги гонщика висловили свої співчуття у зв’язку із його смертю.

У 1995 році Зеф Айзенберґ, тоді випускник школи, заснував Maximuscle. У 2011 році він продав компанію за 162 мільйони фунтів стерлінгів. Паралельно Айзенберґ заснував Madmax Race Team — ініціативну групу, яка займалася встановленням швидкісних рекордів.

Сам чоловік устиг побити кілька рекордів. У 2015-му він увійшов до Книги рекордів Гіннеса, досягши швидкості понад 363 км/год на мотоциклі з турбоприводом. А у 2019 році встановив рекорд швидкості на піску, забравши його в актора Ідріса Ельби.

У 2016 році Айзенберґ розбився на мотоциклі, їдучи на швидкості понад 360 км/год на території тієї ж бази в Елвінґтоні. У нього діагностували перелом 11 кісток, зокрема тазової. Вже у 2017-му Айзенберґ повернувся до гоночного спорту попри прогнози лікарів.

Минулого року він став ведучим телешоу «Схиблені на швидкості», яке виходило в етері британського телеканалу ITV4.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ