Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

БТР-4 із новими натівськими двигунами прийняті на озброєння Української армії

ДК «УКРОБОРОНПРОМ» підписав рішення про прийом на озброєння української армії БТР-4, адаптовані пiд німецькi двигуни Deutz за всіма стандартами НАТО. Відповідний документ очільник Концерну Роман Романов зафіксував безпосередньо на одному з полігонів Харківщини по закінченні випробувань техніки.

Партія нових моторів буде використана для комплектації бронетранспортерів БТР-3, БТР-4 та новітніх бронеавтомобілів «Дозор-Б». Досі на техніку встановлювалися морально застарілими двигунами росіського виробництва. 

«УКРОБОРОНПРОМ» швидко вніс зміни у виробничий процес, технічну документацію, тож найближчим часом підприємства Концерну почнуть встановлювати Deutz НАТО-вського стандарту на всі зразки вітчизняної бронетехніки.

«Німецькі Deutz потужніші, надійніші, і, що також дуже важливо в умовах війни, значно тихіші за російські двигуни, що встановлювалися на бронемашини раніше. Так, українські військові отримають найкращі зразки вітчизняної військової техніки, створеної у відповідності до стандартів НАТО», - прокоментував Роман Романов.

«УКРОБОРОНПРОМ» нині бачить розвиток активної співпраці з багатьма відомими міжнародними компаніями. Серед них – Deutz AG, Iveco, Volvo, Honeywell, Airbus, Boeing, Textron, Elbit, Lockheed Martin, BAE Systems, Thales.

Нагадаємо, у 2015 році «УКРОБОРОНПРОМ» на 100% виконав Державне оборонне замовлення та приніс українському бюджету суттєві прибутки. У 2016 році Концерн буде розвиватись в рамках стратегії «Український щит» – програми, яка робить акценти на високотехнологічному виробництві, переході на міжнародні стандарти НАТО та оснащенні армії найсучаснішими зразками озброєння.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ