Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Буданов розвіяв міф про «ескалацію»

Застосовуючи ударні БПЛА, Україна прагне досягти декількох завдань

Фото: Depositphotos

Застосуванням безпілотників для ударів по військових об’єктах на території кацапстану українські захисники «виводять росію із зони комфорту»

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю The Economist.

Глава військової розвідки розповів про роль безпілотників у бойових операціях українських Сил безпеки та оборони, а також розвіяв побоювання про  “ризик ескалації” через активізацію ударів по росії.

«Безпілотники, безумовно, полегшать операції зі звільнення наших територій. Безпілотники не мають страху. Їх не шкода», ― сказав Кирило Буданов.

Застосовуючи ударні БПЛА, Україна прагне досягти декількох завдань:

  • виснажити російські системи ППО;
  • вивести з ладу військову техніку, зокрема авіацію;
  • завдати шкоду підприємствам російського ВПК;
  • створити психологічний ефект серед населення рф;
  • порушити економічні процеси в росії.

«Ми хочемо вивести їх [росіян] із зони комфорту», ― пояснив  Кирило Буданов.

Він заперечив, що нова ударна потужність здатна призвести до ескалації з боку росії або виставити Україну агресором.

«Ніхто не вважає Велику Британію або США агресорами у Другій світовій війні, хоча вони також бомбили територію Німеччини», ― нагадав  Кирило Буданов.

За його словами, підстав говорити про ризик ескалації немає ще й тому, що під час російсько-української війни вже були застосовані абсолютно всі конвенційні озброєння  ― від підводних човнів до стратегічної авіації.

Упродовж усієї історії росії війна була для неї константою, тому сподіватись, що москва за власним бажанням припинить бойові дії, не варто, як і говорити про мир чи припинення вогню на нинішньому етапі конфлікту.

«Ми розуміємо, що не закінчимо війну парадом перемоги в москві. Але й москва не повинна сподіватися провести його в Києві», ― підкреслив Кирило Буданов.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ