Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Будівельники Керченського мосту тікають до РФ – їм не платять зарплату

Працівники Керченського мосту вже два місяці не отримують зарплату і перебувають "на голодному пайку". Про таке повідомляє Kerch.fm.

У колишньому таборі "Акуна Матата" тепер гуртожиток для працівників, задіяних на будівництві Керченського моста. Вони вже більше як 2 місяці не отримують заробітну плату. Більш того, сума за відпрацьовану годину при наборі на роботу була в півтора рази більше, ніж та, яку їм закрили в наряді. Про це журналісту видання розповіли зварювальники і монтажники, які живуть по Орджонікідзе, 80.

Їм обіцяли, що зарплата буде виплачуватися 25 числа кожного місяця з наданням харчування та житла. Але коли вони приїхали, і зарплата і обіцяні умови не відповідали обіцянкам. Робочим дали підписати договір, де вони вже були кондукторами ДІ, при цьому вони працюють монтажниками і зварювальниками.

"Ми працюємо 2 місяці на Керченському мосту з кримського боку, фірма називається ТОВ "Бізнес ресурс". Зарплату не виплачують. У договорі написана сума 23,50 на годину, а за договором, за яким нас набирали на роботу, нам обіцяли 1500 на день за 12 годинний робочий день, годину перерву, без вихідних. Ми всі приїжджі. За договором нам повинні були надавати житло і харчування. Все влаштовувалися по оголошенню", – розповів молодий чоловік з Воронежа.

За інформацією видання, робочим надають дворазове харчування, але й це дістається не всім.

"Після 11-годинного робочого дня в нічну зміну вони вважають, що ми дуже втомилися та хочемо спати, і снідати ми взагалі не хочемо. За умовами видно, що на 50 осіб 2 туалети і 110-літровий бойлер", – додав інший робочий.

Чоловіки вже дійшли до такого стану, пише видання, що готові отримати гроші на проїзд і виїхати додому. Про те, що їм повернуть зарплату, вони вже не вірять.

Окрім того, видання повідомляє, що мешканець Челябінської області В'ячеслав Абдуллін, не отримавши зарплату за відпрацьовану вахту в Криму, змушений був добиратися до Златоуста, де чоловіка чекають дружина і діти, пішки через всю Росію. Як розповіла його дружина Оксана Абдулліна, їй довелося розмістити у соцмережі заклик до дальнобійників з проханням допомогти чоловікові, взяти його в попутники. До цього часу він, разом з другом, пройшов пішки чотири дні, харчуючись ягодами і дикими фруктами. Але тепер їхні шляхи розійшлися, і В'ячеслав Абдуллін залишився один, передає Kerch.fm.

Як повідомляв 5.ua, на початку червня у ЗМІ з'явилася інформація, що Росія призупинила будівництво Керченського мосту через бюрократичну тяганину.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ