Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В ООН відреагували на відкриття залізничного руху до анексованого Криму

У відповідь на інформацію про залізничне сполучення Російської Федерації з анексованим Кримом через Керченський міст в ООН заявили, що необхідно дотримуватися резолюції про суверенітет та територіальну цілісність України.

Про це повідомив представник України при ООН Олег Ніколенко, - передає Громадське.

ʺМаємо реакцію Генерального секретаря ООН на відкриття залізничного руху через ʺкримський містʺ: мають дотримуватися резолюції про суверенітет та територіальну цілісність Україниʺ, — написав він.

Представник в ООН уточнив, що резолюції Генеральної Асамблеї засуджують будівництво мосту як грубе порушення Статуту ООН, а також застерігають російських посадовців від неузгоджених візитів на Кримський півострів.

ʺПротиправні дії Російської Федерації на тимчасово окупованій території України не мають залишатися без відповіді міжнародної спільнотиʺ, — додав Ніколенко.

Перед цим відкриття залізничного сполучення Російської Федерації з анексованим Кримом через Керченський міст засудили у Європейському Союзі.

23 грудня Росія завершила будівництво залізничної частини Кримського мосту через Керченську протоку в анексований Крим. Відкривав міст президент Росії Володимир Путін. Перший потяг із Санкт-Петербурга до окупованого РФ Севастополя планувати запустити 23 грудня.

У липні 2018 року 6 компанії, що будували так званий Кримський міст, потрапили під санкції ЄС.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Україна надіслала ноту протесту РФ через відкриття Путіном мосту у Криму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ