Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Будівництво сміттєпереробного комплексу: 15 лютого відкриття пропозицій

До участі в конкурсі щодо вибору інвестора для будівництва та експлуатації комплексу з утилізації (перероблення) твердих побутових відходів на території області зголосилися 5 інвесторів, в тому числі і з іноземним капіталом. Вони подали 6 інвестиційних пропозицій. Про це сьогодні, 9 лютого, під час брифінгу для журналістів повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Згідно із умовами конкурсу термін подачі заявок закінчився у вівторок, 7 лютого.

За словами Олега Синютки, на ділянку у Дрогобицькому районі пропозиції подали інвестиційно-екологічна компанія "ІЕК" і ПП "Гігаджоуль". А на ділянку у Миколаївському районі претендують: ТОВ "Глассворк технолоджі" (Чехія), ТОВ "Вейст Менеджмент Системс" (Польща), ПП "Гігаджоуль", ТОВ "Інтернешинал трейдинг".

Слід зазначити, що зацікавилося конкурсом значно більше інвесторів. Зокрема, 20 інвесторів отримали відповідне конкурсне завдання. Проте відповідно до доручення Прем’єр-міністра про зняття однієї земельної ділянки, вони були вимушені відмовитися від своїх планів. Йдеться про земельну ділянку у Яворівському районі, яку, зважаючи на звернення міського голови Львова, відповідним розпорядженням голови ЛОДА передано ЛКП "Збиранка".

"Відкриття поданих конкурсних пропозицій відбудеться 15 лютого, після чого конкурсна комісія з вибору інвестора, затверджена розпорядженням голови облдержадміністрації, проведе їх оцінювання та визначить тих інвесторів, які будуть допущені до другого етапу конкурсу", - повідомив очільник області.

Уже на другому етапі конкурсу, який триватиме до кінця травня, інвесторам буде запропоновано розробити та представити відповідну проектно-технічну документацію на будівництво комплексів з утилізації ТПВ.

"Сподіваємося, що на травень ми матимемо розуміння того яка з компаній за якою технологією і на якій земельній ділянці буде будувати комплекс з утилізації ТПВ", - підсумував Олег Синютка.

Слід зазначити, що до складу комісії під головуванням заступника голови ЛОДА Ірини Гримак та співголовуванням заступника голови обласної ради Володимира Гірняка увійшли провідні експерти, науковці, громадські активісти, представники екологічної інспекції області, Львівської міської влади, депутатського корпусу обласної та Львівської міської ради. Загалом до комісії увійшло 27 осіб.

Нагадаємо, 10 грудня 2016 року Львівська ОДА оголосила про початок відкритого конкурсу щодо вибору інвестора для будівництва та експлуатації комплексу з утилізації (перероблення) твердих побутових відходів на території області. 

 А до того Львівська ОДА разом із експертами, у тому числі й екологами, опрацювала 3 земельні ділянки під розміщення комплексу з утилізації ТПВ, зокрема в Яворівському, Миколаївському та Дрогобицькому районі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ