Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

“Бурштиновий король” став начальником поліції Рівненщини

Скандального полковника Сергія Максимова, який збагатився завдяки контрабанді бурштину, порадували новою посадою: сьогодні він начальник поліції Рівненської області. Про це пише видання ІНФОРМАТОР з посиланням на публікацію народного депутата від Радикальної Партії Андрія Лозового на його сторінці у Facebook.

“Про яку “реформу” МВС і про яку “національну поліцію” може йти мова, якщо в.о. начальника поліції у Рівненській області назначили … полковника Сергія Максимова.

Так, того самого Максимова, який прославився численними скандалами на посаді начальника РОУ МВС.

Під час його керівництва міліцією з будівлі обласного управління кудись зникли $ 80 000 та 136 кілограм конфіскованого бурштину (вартість кг бурштину коливається від 1,5 до 7 тисяч доларів в залежності від фракції).

У області регулярно виникають збройні конфлікти з перестрілками, пов’язані з тим, що співробітники МВС “кришують” або безпосередньо беруть участь у незаконному видобутку бурштину в Сарненському, Березнівському, Зарічненському, Володимирецькому, Рокитнівському та Дубровицькому районах Рівненщини.

Останній скандал виник в кінці жовтня у селищі Катеринівка Сарненського району, де заступник начальника районної міліції особисто брав участь у перестрілці і прострелив ключицю місцевому мешканцю.

Нещодавно Максимов призначив нових начальників районних управлінь МВС у Зарічному, Сарнах, Дубровиці, Рокитному, начальника відділу спеціальної міліціі ВСМ, заступника начальника обласного управління по кримінальній міліції. Усі до єдиного – донедавна працювали у Житомирській області і прославилися якраз участю у схемах із незаконного видобутку бурштину.

Хіба це реформа, коли мафію “бурштинокопачів” і далі “кришує” мафія у погонах?

І хіба це буде національна поліція – коли ця мафія успішно пройде переатестацію і знов розграбовуватиме природні багатства країни?

Звертаюсь як народний депутат до керівника Національної поліції Хатії Деканоїдзе і міністра внутрішніх справ Aрсена Авакова з вимогою негайно звільнити Максимова з поліції і провести публічне розслідування його діяльності щодо незаконного видобутку корисних копалин на Рівненщині”, – завершив депутат.

Інформатор

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ