Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бутусов про ситуацію з солдатським виступом в 53-й бригаді

Щодо ситуації з солдатським виступом в 53-й бригаді під Миколаєвом проти скотинячого ставлення до людей - написав на Фейсбуці Юрій Бутусов.

"Поки президент і начальник Генштабу впевнені, що солдат в армії повинен навчитися підкорятися, виконувати накази, долати всі труднощі військової служби, терпіти, проявляти героїзм, що начальнику з кабінету завжди все відомо краще, ніж бійцю з окопу, що рівень інтелекту визначається кількістю зірок на погонах і кількістю років вислуги - ніякі реформи в армії неможливі.

Тому що солдат в армії - головна фігура, солдат основа армії, і якість армії треба визначати за станом піхотинця на опорнику і на полігоні, а не по улесливих доповідях та вірнопідданих рожах придворних лизоблюдів.

Виділивши на армію в злиденній країні 2 мільярди доларів в бюджеті 2015 го і ще 2 мільярди доларів в бюджеті 2016-го років, соромно продовжувати виправдовувати відсутність елементарних зручностей і постачання на полігоні і на передку.

Солдат повинен бути професійно підготовлений і оснащений, щоб йти в бій, і солдат не жертва, не лох, не сіра худоба, яка все одно все пробухає, а найповажніший член громадянського суспільства, і ставлення до нього має бути відповідним у всіх його начальників. Ми живемо в 21-му столітті, багато вже змінилося і давно не відповідає психології 40-х років і фільмів про Велику Вітчизняну.

А офіцер повинен чесно дивитися солдату в обличчя, тому що він повинен не посилати в бій, а вести в бій. І таких офіцерів, коли вони є, треба просувати по службі, а тих, хто не зрозумів - гнати подалі.

А генерал має дуже сильно клопотати і працювати, щоб солдат довіряв військовому командуванню, і щоб довести солдату, що генерал не дарма сидить в кріслі з великими погонами, поки солдат місить грязь і повзає на череві. Інакше - гнати подалі.

А президент і начальник Генштабу зобов'язані ставитися до солдатів як до своїх ДІТЕЙ - тим більше якщо вони своїх дітей бояться піддавати небезпекам на фронті. Інакше ...

І поки совкову психологію не замінять разом з совковими головами, основна реформа - реформа мислення і розуміння не відбудеться. А без неї в строго підпорядкованій армійській машині всі інші реформи матимуть невисокий ККД ...", - написав Юрій Бутусов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ