Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Бюджет Львова-2007 передбачається збільшити на 544 мільйона

Як повідомила заступник міського голови — начальник управління фінансів Любов Максимович, цьогорічний бюджет заплановано на 544 млн. 400 тис. грн. більший, аніж бюджет міста 2006 року.
Дохідна частина бюджету Львова на цей рік своєю чергою запланована у розмірі 809 млн. 2 тис. грн. Зокрема, трохи більше 624 млн. грн. з них -- це податкові надходження, понад 406 млн. -- неподаткові надходження, 1 млн. 974 тис. грн. -- міжбюджетні трансферти. Видаткова частина бюджету міста на наступний рік становить 913 млн. 74 тис грн. З них: 71 млн. 211 тис. грн. передбачається на фінансування державного управління, 255 млн. 699 тис. грн. -- на освіту, 185 млн. 910 тис. грн. -- на охорону здоров’я, 15 млн. 644 тис. грн. -- на соціальний захист та соціальне забезпечення, 65 млн. 620 тис. грн. -- на житлово-комунальне господарство, 24 млн. 358 тис. грн. на фінансування культури і мистецтва, 4 млн. 552 тис. грн. -- на фізичну культуру та спорт, 23 млн. 940 тис. грн. -- на транспорт, дорожнє господарство, зв’язок телекомунікації та інформатику.
„В нас нема можливості врахувати потреби усіх галузей на 100%. Однак, цього року ми зробили все можливе, щоб максимально врахувати нагальні потреби. Скажімо, на культуру не враховуючи видатків на зарплату, на 2007 рік передбачено майже 2 млн. грн. Щоправда, це не означає, що ми роздаватимемо ці гроші направо і наліво. Ми надаватимемо перевагу в першу чергу тим організаціям, які окрім бюджетних коштів також під свої програми залучатимуть спонсорські або грандові кошти. Щоб цих два мільйони, які ми виділили, в конечному результаті перетворилися у шість мільйонів”, -- наголосив міський голова Андрій Садовий.
Коментуючи бюджет Львова на 2007 рік, голова постійної депутатської комісії з питань бюджету Андрій Стецьків зазначив, що загалом бюджет враховує нагальні проблеми міста, однак на депутатах та виконавчих органах влади лежить дуже велика відповідальність, оскільки деякі показники бюджету, особливо це стосується запланованих доходів, є дещо претензійними.
„В принципі ми запланували реальні цифри, однак, щоб досягти таких показників, нам доведеться проробити неабияку роботу. Скажімо, якщо у 2006 році ми ледве зібрали 500 тисяч гривень податку з паркування, то вже цього року ми плануємо його зібрати аж 3 млн. грн. Те, саме стосується і запланованих коштів з податку за зовнішню рекламу. У бюджеті на 2007 рік також дуже суттєво -- майже на 10 млн. грн. -- збільшуються надходження від земельного податку та плати за оренду землі, -- наголосив Андрій Стецьків. -- Що ж стосується видаткової частини бюджету, то суттєво зросли видатки на утримання апарату виконавчих органів Львівської міської ради. Я не маю нічого проти цього, особливо, що стосується збільшення розмірів заробітної плати, однак цей механізм повинен відбуватися відкрито і прозоро. Скажімо, наша комісія запропонувала, щоб премії працівникам мерії затверджувалися рішенням сесії ЛМР, а не виконкомом, як це є зараз, однак нашу пропозицію не врахували”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ