Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Бюджети Львівщини отримали 44 млн грн податку на нерухомість

Упродовж 2015 року до місцевих бюджетів Львівської області надійшло 43,6 млн.гривень податку на нерухоме майне відмінне від земельної ділянки, повідомили в ГУ ДФС у Львівській області.

Як повідомили у відомстві, обліковано 5,6 тис. платників на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з них 3,5 тис. юридичних осіб та 2,7 тис. фізичних.

Податковими органами Львівщини сформовано та надіслано 4,3 тис. повідомлень-рішень фізичним особам, яким нараховано 3,5 млн.гривень.

Юридичними особами подано декларацій на 46 млн.гривень.

Нагадаємо, що в 2016 році фізичні особи сплачуватимуть податок за 2015 рік. Нарахування податку будуть проведені контролюючими органами на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно також за об’єкти нежитлової нерухомості.

Законом від 24 грудня 2015 року № 909-VIII ,,Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році” змінено  ставку податку для об’єктів житлової і нежитлової нерухомості. Таким чином з 1 січня 2016 року  ставку податку не перевищує 3 відс. розміру мінімальної заробітної плати. За наявності у власності платника податку об’єкта житлової нерухомості, загальна площа якого перевищує 300 кв. м. (для квартири) та 500 кв. м. (для будинку), сума податку, збільшується на 25 000 грн. на рік за кожен такий об’єкт.

Пільги надаються у вигляді зменшення бази оподаткування для квартир на 60 кв.м., для будинків на 120 кв.м., для різнотипних об’єктів на 180 кв.м. Пільги не надаються на будівлі промисловості та сільгоспвиробників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ