Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ може „вигнати” двох депутатів облради через систематичні прогули сесії

БЮТ може „вигнати” двох депутатів облради через систематичні прогули сесії — повідомив сьогодні, 29 січня, на прес-конференції голова фракції БЮТ Іван Денькович. Йдеться про Олега Баляша, який пропустив 11 засідань сесії ЛОР, та Петра Малевича, який не був на 10 сесіях. Власне, виганяти в прямому розумінні цього слова цих народних обранців партія не буде, просто запропонує їм визначитися, що для них важливіше: їхня робота чи їхнє депутатство.
 „Петро Малевич працює на митниці, і він має визначитися: чи він працює на митниці, чи ж бере участь у пленарних засіданнях сесії ЛОР і працює у своїй комісії, оскільки він є депутатом. Олег Баляш в нас є перспективним підприємцем, і він так само має вирішити, чим займатися — чи він весь свій час присвячує бізнесу чи ж займається депутатською діяльністю, — наголосив Іван Денькович. — Незабаром ми скличемо бюро ВО „Батьківщина” і заслухаємо звіт депутатів, які найбільше допустили пропусків сесії. По-перше, хочемо почути про причини їхніх пропусків, а по-друге, нехай розкажуть про свою роботу в окрузі, за яким закріплений кожен із них, а також роботу в обласній раді. Ніхто нікого виключати не буде, але ми проситимемо, щоб вони визначилися, що для них важливіше — особисті справи чи депутатство”.
Інші ж депутати-бютівці, які лідирують за кількістю пропусків сесії, як наголосив Іван Денькович, мали поважні причини не відвідати сесію. Зокрема, у Михайла Сендака, який пропустив 13 пленарних засідань сесії ЛОР, напередодні помер брат і мама з інсультом потрапила у лікарню, а Сергій Ковальчук, який не був на 10-ти сесіях, тривалий час пролежав у лікарні з інфарктом.
Як зазначив Іван Денькович, він сподівається, що найближчим часом буде прийнято закон про імперативний мандат для депутатів місцевих рад, який зможе вирішити проблему невідвідування депутатами сесій.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ