Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ може завадити у „грі” між Президентом та прем’єром – Олесь Доній

„Я боюся, що все, що сьогодні відбувається довкола закону про Кабінет Міністрів, а особливо рішення Мукачівського міськрайонного суду, яке забороняє Олександру Морозу підписувати закон про Кабмін, пародіює ситуацію з кучмівських часів, коли влада намагалась тиснути на правове судочинство з метою політичних цілей”, – про це в коментарі „Гал-info” повідомив керівник Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній.
„Сьогоднішня ситуація в країні підтверджує „гнилість судової системи” і непорядність влади. Свідченням цього є те, як „некрасиво і непорядно” повелася антикризова коаліція з Президентом, коли спочатку вони про все з ним домовились, а пізніше „підсунули йому свиню”. Однак всі їхні дії проводились правовим шляхом. А от президентське оточення вдалося до адміністративного тиску на судочинство, як це було за часів Кучми. Таким чином обидві сторони – як Президент, так і антикризова коаліція – виглядають з поганого боку”, – додав політолог.
За словами Олеся Донія, „навіть якщо Олександр Мороз підпише закон про Кабінет Міністрів, все одно не уникнути розбалансування влади. Єдиним виходом з цієї ситуації є проведення „круглого столу”, на якому будуть узаконені правила гри, оскільки обидві сторони „загралися” – як Президент, так і прем’єр-міністр. Однак постає наступна проблема – свої правила гри почала диктувати і опозиція з боку Блоку Юлії Тимошенко, на яку не можна не зважати”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ