Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ вважає сьогоднішні тарифи на комунальні послуги необґрунтованими – Степан Курпіль

«Фракція БЮТ вважає сьогоднішні тарифи на комунальні послуги необґрунтованими, безглуздими і невиправданими з економічної точки зору, руйнівними для добробуту абсолютної більшості громадян України, тому владі доведеться за них відповісти», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив народний депутат Степан Курпіль.
«Тарифи є необґрунтованими, оскільки порівняно з минулим роком ціна на газ для населення зросла близько на 30%. Однак в різних містах України тарифи на комунальні послуги зростають по-різному, в 2-4 рази. Виникає питання: чому не на 30% чи 50%? Крім того, ніхто до кінця не інформує людей про надавані послуги, тобто за які послуги вони платять гроші. У тих тарифах дуже часто закладені різні послуги, які не надаються. Саме в такий спосіб прикривається розкрадання грошей простих українців, тобто під час забезпечення людей теплом, водою та іншими послугами. Ніхто конкретно не аналізує ефективність роботи того чи іншого підприємства, яке надає різні комунальні послуги. Тому ці тарифи є необґрунтованими і завищеними», – зазначив народний депутат.
За словами Степана Курпіля, «існують різні варіанти розв‘язання цієї проблеми. До прикладу, у Києві працює експертна група, депутатська комісія, яку очолює представник БЮТу. Внаслідок цього ми досконало знатимемо ситуацію з ціноутворенням на тарифи».
Водночас Блок Юлії Тимошенко заявляє, що «за кожну сотню гривень, яку люди змушені переплачувати за сумнівні послуги, за розвал комунального господарства, за фінансову аферу в масштабах цілої країни, організаторам цього злочину доведеться відповідати».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ