Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Carlsberg Ukraine провела розслідування у відповідь на публікацію Гал-інфо

Компанія Carlsberg Ukraine провела перевірку фактів, викладених у публікації Гал-інфо.

Нагадаємо: журналіст Гал-інфо разом з друзями тиждень тому придбали пиво «Robert Doms.Мюнхенське». Однак, в пляшці замість хмільного напою виявили невідому прозору рідину. В компанії Carlsberg Ukraine, що є виробником пива, зацікавились публікацією, вилучили пляшку з рідиною і провели власне розслідування, результати якого повідомили у листі Гал-інфо.

У Львові в пляшках з під пива продають гидку воду

Подаємо відповідь без змін:

«Компанія Carlsberg Ukraine, яка виготовляє пиво «Львівське Robert Doms» на Львівській пивоварні (м. Львів, вул. Клепарівська, 18), висловлює вам слова вдячності за надану інформацію про наш продукт. Ми надзвичайно цінуємо зворотній зв'язок від споживачів, адже саме останні допомагають нам удосконалювати існуючі процеси виробництва, аби задовольнити смаки найвибагливіших поціновувачів хмільного напою і бути одними із кращих на ринку.

Після отримання рідини у пляшці ТМ «Львівське Robert Doms» спеціалісти компанії Carlsberg Ukraine провели її комплексне дослідження, включаючи лабораторний аналіз.

У пляшці, яку надав нам споживач, виявлена рідина, що за своїм складом схожа на воду. Та варто зазначити, що за фізико-хімічними показниками дана вода значно відрізняється від тієї, що використовується у виробництві пива під ТМ «Львівське Robert Doms».

Додатково ми провели перевірку пива із тієї ж партії продукції, яка була виготовлена 21.08.2015 і зберігається на нашому виробництві у відповідних умовах згідно ДСТУ 3888, а також підняли архівні записи щодо роботи обладнання і протікання технологічного процесу у той день. Жодних збоїв не зафіксовано. Також ми здійснили контрольну закупку продукції із аналогічної партії в торговій точці. Фізико-хімічний аналіз куплених зразків підтвердив, що у пляшці пиво, рецептура якого повністю відповідає  ТМ  «Львівське Robert Doms».

Таким чином за результатами комплексного аналізу вмісту пляшки й перевірки виробничих процесів ми повністю виключаємо попадання сторонньої рідини в готову продукцію.

Так як зразок пляшки для аналізу був наданий споживачем у відкритому вигляді, у нас немає можливості провести додаткове розслідування на предмет закупорювання.

Спеціалісти нашої компанії не виключають, що такий випадок може бути просто чиїмось злим умислом за межами виробництва, коли пляшка відкупорюється, заповнюється іншою рідиною та майстерно закупорюється.

Зі свого боку хочемо додати, що на виробничих майданчиках компанії Carlsberg Ukraine впроваджена і сертифікована система менеджменту якості ISO 9001, система безпечності харчових продуктів ISO 22000, включаючи систему  НАССР (система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок), а також система екологічного менеджменту ISO 14001. Щорічно наша компанія підтверджує відповідність системі харчової безпечності продукції в рамках аудиторських перевірок. Такий всебічний і комплексний підхід дозволяє нам бути впевненими у якості і безпечності продукції, яку ми випускаємо. 

Нам надзвичайно шкода, що споживач став жертвою невдалого жарту або запланованих ганебних дій з боку невідомих осіб.

У будь-якому випадку компанія Carlsberg Ukraine ще раз дякує за надану інформацію та прийме  всі можливі заходи, аби знайти винних у даній ситуації і уникнути виникнення подібних випадків у майбутньому».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ