Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Частину полонених українських моряків вивезли до Москви

Як мінімум частина полонених росіянами в Керченській протоці українських моряків вивезли з окупованого Криму до Москви/

Про це повідомляє в Facebook адвокат одного з матросів Джеміль Темиш.

«Моряки вже в Москві. Колеги з Лефортово (тюрма в російській столиці) повідомили. Сьогодні через «технічні заходи» Лефортово практично було закрито. А ми в Сімферополі не змогли зайти до своїх підзахисних, оскільки з ними нібито проводилися якісь заходи», - написав він.

Натомість УНН, інформує, посилаючись на уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову, що офіційного підтвердження від Росії факту вивезення частини українських моряків з Криму до Російської Федерації ще немає.

«Чекаємо на підтвердження. Ми працюємо з нашим посольством і з МЗС – вони кожні дві години телефонують до Російської Федерації для того, щоб їм підтвердили. Нота відправлена для того, щоб Російська Федерація Україні відповіла, де саме знаходяться наші військовополонені», - зазначила омбудсмен.

При цьому вона додала, що сьогодні до моряків у Криму не змогли потрапити адвокати. Однак причини відмови поки що невідомі.

Нагадаємо, увечері 25 листопада 3 українські судна рухались через Керченську протоку в Азовському морі. Російські кораблі та катери почали переслідування та застосували зброю. Унаслідок цього, російські військові захопили українські судна, поранивши шістьох військових.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ