Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Чекістський сарказм, або чому Путін вирішив віддати Україні техніку з окупованого Криму

Заява Путіна про готовність передати Україні військові кораблі і авіатехніку з окупованого Криму адресована, в першу чергу, Заходу. Таку думку висловив військовий експерт, співголова ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.

«По-перше, це зондування ґрунту щодо можливості, якщо не повного, то поетапного скасування санкцій. По-друге, президент РФ показав реальний стан речей щодо допомоги нам країнами Заходу у питанні надання летальної зброї.

Заява Путіна не випадково з'явилася після того, як міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель знову сказав про те, що з Росії треба поетапно знімати санкції, таким чином начебто стимулюючи загарбника до виконання мінських угод. У відповідь, намірами про передачу військової техніки, Путін продемонстрував готовність до деяких кроків по відношенню до України», сказав Дмитро Снєгирьов.

Він наголосив, що заява пролунала в слушний момент, коли в американських ЗМІ з’явилася інформація, що протитанкові комплекси «Джавелін» будуть розміщені на Яворівському полігоні на Львівщині. За інформацією видання The Wall Street Journal, протитанкові комплекси будуть зберігатися на складах ЗСУ в пунктах постійної дислокації, розташованих далеко від фронту.

«У США занепокоєні, що американська зброя може потрапити до бойовиків на Донбасі та російських військових після того, як її передадуть Україні. Хоча відкритим залишається питання, яка з них користь на полігоні за півтори тисячі кілометрів від зони бойових дій?

Фактично, заява Путіна-це легка іронія або навіть чекістський сарказм президента РФ відносно Заходу щодо їхньої позиції про надання Україні летального озброєння. Президент РФ показує: «Не даєте ви летальну зброю вже четвертий рік, так Росія може надати. Нехай Україна забирає свій металобрухт». Цим показується, що Росія ніби не є стороною і учасницею конфлікту з Україною», - зазначив Дмитро Снєгирьов.

ВІн додав, що не випадково, практично в цей же час, пролунала заява прес-секретаря Пєскова, в якій він вкотре заперечив участь Росії у війні на Сході України. «Іще раз повторюю, Росія до сторін конфлікту не належить. Саме «республіки» і Київ є сторонами конфлікту», – наголосив Пєсков у розмові з журналістами в Москві.

«Крім того, у заяві Путіна є ще хитрість. Вона полягає в тому, що б не зробила Україна, ми опинимося в програші. Тому що забрати цю зброю – визнати анексію Криму, і те що Росія не є окупантом. Не забрати зброю - дати привід РФ звинуватити українську сторону у недоговороспроможності і блокуванні російських «мирних ініціатив».

Також варто звернути увагу на слова Путіна, що після врегулювання ситуації на Донбасі буде стабілізація відносин між РФ і Україною. За словами Путіна, незважаючи на всі складності і проблеми, торговий оборот між Росією і Україною за минулий рік виріс, і виріс значно. «Це добра ознака того, що у нас є фундаментальні ресурси для відновлення відносин в цілому», - сказав він.

Путін знову підкреслив, що Україна і Росія начебто є частинами одного народу. Це конкретний і чіткий сигнал, що Росія розглядає Україну як зону свого військово-політичного впливу. І наша незалежність і державність ставиться під питання», - підкреслив Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ