Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Через холеру МЗС рекомендує українцям не їхати в столицю Зімбабве

Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям не їхати в столицю Зімбабве у зв'язку з випадками захворювання на холеру, - 112.ua.

"У зв’язку з реєстрацією випадків захворювання на холеру в Республіці Зімбабве, у тому числі в столиці країни – м. Хараре, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, які планують свої подорожі до Зімбабве, утриматися від відвідання столиці країни до нормалізації епідеміологічної ситуації", - йдеться у повідомленні МЗС.

Українцям, які вже перебувають у Зімбабве, МЗС рекомендує виявляти особливу обачність та дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади, медичних та інших компетентних служб, а також стежити за останніми новинами.

Задля оперативності в комунікації міністерство радить користуватися розробленим Міністерством закордонних справ додатком "ДРУГ" (Добровільна реєстрація українських громадян при подорожах за кордон, http://friend.mfa.gov.ua/).

У Зімбабве через спалах холери загинули 10 осіб, ще 300 госпіталізовано.

Наголошується, що міська влада Хараре намагалася постачати воду в кілька околиць протягом десяти років, змушуючи жителів покладатися тільки на воду з відкритих і громадських свердловин.

У 2008 році Зімбабве пережила найбільший спалах холери в розпал економічної кризи, коли загинуло понад 4 тис. осіб, а ще 40 тис. захворіли.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ