Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Через льодяний затор на водозаборі Борислав міг залишитись без води

13 січня о 08:00 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення від Бориславської міської ради про те, що в руслі каналу водозабору КП «Бориславводоканал» у с. Рибник, Дрогобицького району, утворився льодяний затор протяжністю близько 100 м. Про це Гал-інфо повідомили в ДСНС України.

Заходи працівників водоканалу, які були вжиті напередодні, не принесли очікуваних результатів, оскільки на фоні зниження температури повітря у гірській місцевості, льодовий затор тільки збільшувався і виникла загроза повного припинення водопостачання міста до весняного періоду.

На місце надзвичайної події негайно виїхала оперативна група 2 СЦШР ДСНС України. Після оцінки обстановки було прийнято рішення щодо термінового проведення заходів із руйнування льоду вибуховим способом.

Група піротехнічних робіт центру була піднята за сигналом «Збір-Аварія», оперативно прибула до місця події та приступила до проведення вибухових робіт, які були ускладнені близькістю житлових будинків та відпочинкового комплексу.

О 17:00, завдяки професійним діям піротехніків центру, льодовий затор в руслі каналу водозабору «Рибник» було ліквідовано.

В ході робіт була організована чітка взаємодія між 2 СЦШР ДСНС України, Бориславською міською радою, КП «Бориславводоканал» та Дрогобицьким РВ ГУ НП у Львівській області, що в комплексі дало позитивний результат.

Керівництво міста Борислав висловило щиру подяку рятувальникам центру за їх сумління та професіоналізм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ