Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Через негоду в Україні майже 400 населених пунктів – без світла

На ранок через бойові дії та з інших причин без світла залишається 463 населені пункти

Фото: Depositphotos

На ранок сьогодні, 8 січня, через негоду – сильний вітер, мокрий сніг, ожеледицю – знеструмлено 396 населених пунктів.

В Дніпропетровській області 202 населених пункти, в Кіровоградській – 79, в Миколаївській – 54, в Одеській – 58, в Черкаській – 1. В Донецькій області понад добу – 4, повідомляє в телеграмі Укренерго.

На ранок через бойові дії та з інших причин без світла залишається 463 населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Знеструмлено одне вугледобувне підприємство в Донецькій області. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Пропускна здатність високовольтних мереж «Укренерго» достатня для покриття наявного попиту. В неділю ремонтна бригада «Укренерго» оперативно повернула в роботу високовольтну повітряну лінію 330 кВ у східному регіоні.

Вчора, 7 січня, добовий максимум споживання був ввечері, він був на 3,7% вище, ніж відповідний показник у попередню неділю 31 грудня.

Наразі рівень споживання дещо нижчий за прогнозний через ранкову повітряну тривогу та багаточисельні знеструмлення споживачів через негоду. Але надвечір, коли буде відновлено енергопостачання знеструмлених споживачів та посилиться похолодання, ситуація може ускладнитись через різке зростання споживання. Просимо споживачів особливо уважно поставитись до використання енергоємних електроприладів в години максимального споживання з 16:00 до 19:00.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ