Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Через новий закон підприємці Луцька масово закривають бізнес

1/3
Свій бізнес масово закривають фізичні особи-підприємці. Сьогодні відранку у луцькому ЦНАПі - величезні черги.

Люди почали займати чергу ще до відкриття установи. Десятки людей очікують можливості подати документи на закриття свого бізнесу. Працівники ЦНАПу працюють без перерви, - інформує Конкурент.

Директор луцького ЦНАПу Лариса Карп'як розповіла, що працівники ЦНАПу роблять усе можливе, щоб обслужити всіх. Але закрити 11 тисяч зареєстрованих у Луцьку ФОПів за 2 дні просто неможливо.

"На мою думку, якщо такі законопректи і приймаються, то вступати в дію вони повинні хоча б через місяці 3-4, для того щоб фізичні особи-підприємці мали можливість провести необхідні дії. За два дні по всій Україні такі процедури усі підприємці не зроблять", – зазначила директор ЦНАПу.

До слова, нагадаємо, днями гарант держави Петро Порошенко підписав закон про збільшення податків для ФОПів. Тож тепер ФОПи сплачуватимуть податки навіть якщо немає прибутку.

Самі ж підприємці обурені таким законом, адже тепер їм доведеться сплачувати чималий єдиний соціальний внесок. Тож люди масово закривають так звані "сплячі ФОПи".

Люди зазначають, що талонів, за якими здійснюється прийом, на всіх не вистачає, але вони все одно займають чергу, сподіваючись подати документи на закриття без талону.

"Дуже сподіваюсь встигнути подати документи на закриття, щоб не платити шалені гроші з нового року. Як кажуть, "кто не успел, тот опоздал", – невесело жартує один з відвідувачів.

Тим часом тема закриття ФОПів викликала жваве обговорення у мережі.

Додамо, що така ж ситуація і у інших містах України.

Волинські новини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ