Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Через рік США потроять виробництво артснарядів

Після ухвалення пакета допомоги Україні в армії США прогнозують потроєння виробництва 155-мм артилерійських боєприпасів. Йдеться про виготовлення 100 тисяч 155-мм боєприпасів на місяць або ж 1,2 млн на рік.

Про це заявив заступник начальника штабу армії США генерал-лейтенант Джеймс Мінгус, повідомляє видання Defense One.

"З урахуванням доповнення, яке, на щастя, було прийнято 23 квітня, до наступного літа ми досягнемо виробництва 155-мм артилерійських боєприпасів у 100 тисяч одиниць", — відзначив він.

За словами Мінгуса, це більш ніж утричі перевищує 30 тисяч снарядів, які американські заводи очікують випустити цього місяця, і це буде шестикратне збільшення виробництва з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну в 2022 році.

Ще минулого року керівник закупівель Армії США Дуг Буш відзначав, що країна розширює виробничі потужності і планує відкривати нові в Арканзасі, Канзасі і Техасі. Артилерійські снаряди є одними з небагатьох боєприпасів, виробництво яких контролюється урядом США, а не закуповується у приватних підрядників.

19 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна, вже починаючи з квітня 2024 року, очікує на передачу достатньої кількості артилерійських боєприпасів від союзників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ