Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Через російське вторгнення пошкоджено до 30% інфраструктури України, - Кубраков

Через повномасштабне вторгнення росії пошкоджено або знищено до 30% усієї інфраструктури України на суму до 100 мільярдів доларів.

Про це заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у інтерв’ю Reuters, - пише УНН.

За словами міністра, зруйновані або пошкоджені понад 300 мостів на національних дорогах, десятки залізничних мостів підірвані та понад вісім тисяч кілометрів доріг необхідно відремонтувати або відновити. Наразі він оцінює пошкодження у 100 мільярдів доларів.

Кубраков повідомив, що міністерство вже розпочало роботи з реконструкції на територіях, підконтрольних українським військовим.

“Якщо говорити про дороги, мости та житлові будинки, то я вважаю, що майже все можна відновити за два роки... якщо всі працюватимуть швидко”, – сказав він.

Міністр додав, що очікує підтримку Заходу щодо відбудови України і зазначив, що кошти можна отримати з низки джерел, зокрема, використати заморожені активи російської федерації.

Наразі у цьому напрямку працюють Мін’юст України разом із союзниками. Одним із варіантів, повідомив Кубраков, буде залучення готівки шляхом продажу арештованих активів, що буде “прозорим механізмом” і використовуватиметься вперше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ