Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Через санкції виробництво танків Т-90М в рф перетворилось із серійного в поштучне

Як результат дії західних санкції, накладених на оборонну галузь рф, російські заводи використовують мікросхеми та чіпи невійськового призначення найрізноманітнішого походження для виробництва основного російського танку Т-90М.
Фото: Military Media Center

Про це заявив представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генштабу ЗС України старший лейтенант Андрій Рудик, передає Military Media Center.

"Це значно знизило виробничий ресурс електроніки Т-90М, оскільки  необхідного імпортозаміщення російський ВПК не має змоги досягти", — сказав Андрій Рудик.

За його словами, санкції перетворили виробництво Т-90М із серійного в поштучне і росія мала на озброєнні лише 100 одиниць такої техніки.

Тому ворог, зазнаючи втрат і намагаючись прорвати оборону ЗСУ, змушений розконсервовувати старі й Т-62 та Т-72.

«Не маючи змоги створювати високотехнологічні машини, росія намагається завалити українських захисників кількістю, а не якістю», — сказав Андрій Рудик.

Він зазначив, що для виробництва нових та ремонту пошкоджених одиниць Т-90М росія продовжує вигадувати нові інструменти обходу діючих західних та українських санкцій.

Старший лейтенант додав, що станом на сьогодні офіційно зс рф втратили в Україні 15 одиниць Т-90М.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ