Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Через відставку Тарасюка в «Ла Скала» вчасно не встановлять погруддя Крушельницької

Встановлення погруддя Соломії Крушельницької в міланському театрі «Ла Скала» наразі перебуває під загрозою. Про це «Гал-info» повідомив директор Львівського національного театру опери та балету Тадей Едер.
 Він зазначив, що причиною цього є розбіжності із керівництвом МЗС. У зв’язку із вчорашньою відставкою Бориса Тарасюка і гальмуванням роботи Міністерства питання повисло в повітрі і сказати щось конкретніше можна буде лише з початку наступного тижня.
Нагадаємо, урочиста церемонія з нагоди відкриття погруддя Соломії Крушельницької у Ла Скала була запланована на 9 лютого.
Як повідомляло „Гал-іnfо”, на урочистостях з нагоди відкриття бюсту Крушельницької мали бути лише представники Львівської опери, але потім внесли зміни – у складі делегації до Мілану поїдуть також представники Міністерства закордонних справ та Міністерства культури і туризму України. І відповідно, якщо у представників міністерств виникнуть певні накладки у графіку роботи, то дату встановлення бюсту буде перенесено.
Бронзове погруддя оперної співачки Соломії Крушельницької заввишки 70 см виготовив львівський скульптор Ярослав Скакун за спонсорські кошти.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ