Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Через здорожчання автогазу експерти радять водіям повертатися до бензину

На сьогодні, через доволі відчутне здорожчання, скраплений газ почав втрачати свою привабливість для споживача. Експерти, навіть, радять водіям «повертатися» до користування бензинами, ціни на які навряд чи ростимуть. Про це у коментарі УНН розповів експерт паливного ринку Леонід Косянчук.

За його словами, прогнозувати, як надалі поводитиме себе ринок скрапленого газу, наразі складно.

"Дуже складно прогнозувати… Хоча, насправді, жодної трагедії (у подорожчанні скрапленого газу, - ред..) немає. Так, на сьогоднішній день, та ціна, по якій пропонується автогаз, вона не є економічно привабливою для споживача. Таким чином, я б порадив споживачам не чекати "мани з неба". А перестати купувати цей газ і перейти на бензин, власне кажучи, на якому вони їздили і раніше. І таким чином, коли перестануть купувати цей газ, співвідношення попит-пропозиція стане на користь падіння ціни, і ціна знизиться. Жодної проблеми я тут не бачу, тому що насправді скраплений газ це є альтернатива бензину, яка вдвічі дешевше за нього. Але коли вона вже стає дорогою, то потрібно переходити на традиційні види палива», - сказав він.

Л.Косянчук додав, що через скорочення ринку, бензини найближчим часом навряд чи дорожчатимуть.

"За місяць – півтора там (по бензинах, - ред.). на 50 доларів підвищилася закупівельна ціна. Проте, зважаючи на те, що об’єми продажу традиційних видів палива, в тому числі за рахунок переходу на скраплений газ, скоротилися десь на 30% , то жоден із операторів не має такої думки, щоб підвищувати ціну. Якщо ви помітили, то за ці півтора місяці ціна на дизельне паливо і бензин, навіть, дещо понизилася. Тому, я особисто, не бачу таких гострих причин для підвищення ціни на бензини, але будемо бачити по ситуації. Будемо стежити, як поведе себе зовнішній ринок і курс долара," - додав експерт.

Нагадаємо, скраплений газ вже коштує дорожче 14,5 грн за літр.

Додамо, що за даними лабораторії "Глобус-Петролеум", яка має технічні можливості перевірки скрапленого газу за 18 показниками, на українському ринку представлений автогаз гідної якості.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ