Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Чергового фігуранта "справи Онищенка" заарештували на 2 місяці

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 50 млн гривень Микиті Іванову, підозрюваному в розкраданні держмайна у вигляді газу українського видобутку. Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

За словами самого Іванова, у нього на день суду було призначене весілля, але ховатися від слідства він не збирається, підозри щодо себе вважає необгрунтованими.

Прокурори просили суд призначити для Іванова заставу в розмірі 200 млн грн.

Як повідомлялося, 17 червня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що слідчий суддя обрав запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в розмірі 200 мільйонів гривень керівнику підприємства, якого правоохоронці підозрюють у причетності до злочинної схеми при реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

Рано вранці 18 червня Голосіївський районний суд Києва заарештував колишнього заступника глави правління НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацубу терміном на 2 місяці з правом внесення застави в розмірі 450 млн грн.

Пізніше в суботу телеканал "112.Украіна" повідомив, що Солом'янський райсуд Києва заарештував терміном на 60 днів з правом застави в сумі 1 мільйон гривень Валерія Посного - одного з 10 фігурантів кримінального провадження щодо розкрадання держмайна у вигляді газу українського видобутку.

Також аналогічний термін арешту на 2 місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 1,5 мільйона гривень обраний Солом'янським судом ще одному фігуранту у даній справі - Олегу Рябошапці.

Крім того, Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою внесення застави в сумі 50 млн. гривень підозрюваній в розкраданні держмайна у вигляді газу українського видобутку Лесі Железняк і з альтернативою застави в 20 мільйонів гривень заарештований ще один фігурант у цій справі Владислав Купріяненко.

Раніше директор НАБУ  Артем Ситник заявив, що у рамках розслідування зловживань депутатів і вищих посадових осіб під час реалізації газу, видобутого за спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", у якому фігурує народний депутат Олександр Онищенко, встановлено склад злочинної групи. За його словами, наразі 10 із 20 учасників злочинної організації затримані.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ