Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко підписав подання на притягнення до відповідальнотсі депутата Онищенка

Генеральним прокурором України відповідно до вимог Конституції України, Закону України «Про статус народного депутата України», КПК України, а також Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» до Верховної Ради України скеровано подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Олександра Онищенка, повідомила Генпрокуратура України на своїй сторінці у Фейсбук.

Національним антикорупційним бюро України здійснюється досудове розслідування, а Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою Генеральної прокуратури України – процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) , ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч.2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) КК України.

О. Онищенко підозрюється у тому, що в період із січня 2013 року по січень 2016 року вчинив низку кримінальних правопорушень проти громадської безпеки, власності та у сфері службової діяльності. Створив злочинну організацію з метою вчинення особливо тяжкого злочину – заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі, до складу якої у різний період часу входили 20 осіб, а також інші невстановлені досудовим слідством особи, у тому числі із числа службових осіб ПАТ «Укргазвидобування».

Метою діяльності цієї злочинної організації було незаконне заволодіння грошовими коштами, отриманими від реалізації природного газу, видобутого операторами спільної діяльності товариств за договорами про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування».

Загалом, внаслідок протиправних дій О. Онищенка та підконтрольної йому злочинної організації, через реалізацію заздалегідь розробленого злочинного плану, вказаними особами було привласнено грошові кошти ПАТ «Укргазвидобування» у сумі понад 1,6 млрд грн, чим завдано шкоди державним інтересам на вказану суму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ